Category:

Zašto investirati baš u ovaj kraj?

August 7, 2016 / / Vojvodina

Opština Žitište jeste mala i, još uvek, ne mnogo razvijena, ali nesumnjivo opština sa ogromnim potencijalom i motivisanim i edukovanim stanovništvom spremnim za napredak. Nalazi se na raskrsnici puteva koji povezuju Balkan sa srednjom, severnom i zapadnom Evropom, na važnoj geo-strateškoj poziciji blizu državne granice. Takođe, opština Žitište se nalazi na magistralnom i regionalnom putu koji povezuju Rumuniju, srednji Banat i južnu Bačku.

Read MoreZAŠTO INVESTIRATI BAŠ U OVAJ KRAJ?

July 31, 2016 / / Pećinci

U radnim zonama širom opštine realizovano je više od 50 greenfield investicija, čija se vrednost meri stotinama miliona evra. Najveći broj radnih zona koncentrisan je u zoni auto-puta E-70, a najveća radna zona je u Šimanovcima (oko 800 ha) u kojoj je do sada je realizovan najveći broj investicija uz stalno interesovanje novih investitora za realizaciju novih projekata.

Read MoreZAŠTO INVESTIRATI BAŠ U OVAJ KRAJ?

July 24, 2016 / / Novi Pazar

Novi Pazar se nalazi u jugozapadnom delu Srbije na raskršću puteva za Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Kosovo i Metohiju. Udaljen je od Beograda 265 km. Najbliža železnica je u Raškoj, 18 km od Novog Pazara dok je najbliži auto-put u Kragujevcu, 150 km udaljen.

Read MoreZAŠTO INVESTIRATI BAŠ U OVAJ KRAJ?

July 17, 2016 / / Krupanj

Mikroregija Rađevina i njeno središte Krupanj nalaze se u zapadnom delu Srbije na desnoj obali reke Drine. Opština administrativno pripada mačvanskom okrugu. Krupanj je udalјen od Beograda 150 km, a od Novog Sada 135 km. Savremeni Krupanj karakteriše atraktivna i nezagađena priroda upotpunjena kulturno-istorijskim znamenitostima i kao takav predstavlјa svojevrsnu ambijentalnu celinu vrednu viđenja.

Read MoreZAŠTO INVESTIRATI BAŠ U OVAJ KRAJ?

Potencijali za adekvatnije i intezivnije korišćenje prostora opštine Lebane, a posledično i brži ekonomski razvoj predstavlјaju : raznovrsnost zemlјišta ( polјoprivredno, šumsko, vodno, građevinsko), relativno velika šumovitost područja kao potencijal za razvoj šumskoprivrednih, turističkih, rekreativnih i drugih aktivnosti; već formirano građevinsko zemlјište u najvećem delu teritorije; relativno razvijena mreža magistralnih i regionalnih puteva predstavlјa potencijal za jače aktiviranje poslovno – proizvodnih funkcija, komercijalnih delatnosti i usluga kao i podrška razvoju tranzitnog turizma.
Read MoreZAŠTO INVESTIRATI BAŠ U OVAJ KRAJ?