Category:

Znamenita ličnost

August 7, 2016 / / Vojvodina

Ljubomir (Ljubiša) Kokotović je slikar i književnik rođen 1936. godine u Banatskom Karađorđevu, jednom od 12 naselјenih mesta opštine Žitište. Posle završenog Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 1962. godine i sticanja magistrature na istom fakultetu, Kokotović se specijalizovao za grafiku u Briselu, na Visokoj školi arhitekture i vizuelnih umetnosti u klasi profesora Gustava Marsula.

Read MoreLJUBOMIR KOKOTOVIĆ

July 31, 2016 / / Pećinci

Slobodan Jeremić, sprski slikar, idejni tvorac i osnivač Srpskog muzeja hleba Jeremija u Pećincima, profesionalno se bavi slikarstvom od 1968. godine. Rođen je u Šapcu gde je proveo detinjstvo i školovao se, a posle nekoliko godina provedenih u Beogradu, početkom sedamdesetih godina, odlučuje da napusti grad i preseli se u selo Pećince.

Read MoreSLOBODAN JEREMIĆ

July 24, 2016 / / Novi Pazar

Enes Halilović (5. mart 1977, Novi Pazar) je pripovedač, pesnik, dramski pisac, novinar, ekonomista i pravnik.

Osnovač je novinske agenciju „Sanapress“, književnog časopisa Sent i veb časopisa za književni intervju Eckermann.

Read MoreENES HALILOVIĆ

July 17, 2016 / / Krupanj

Episkop šabački Lavrentije  (Trifunović), rođen je u selu Bogoštici kod Krupnja, na Savindan, 27. januara 1935. godine. Nјegovo svetovno ime je Živko. Osnovnu školu završio je u Krupnju, Bogosloviju i Bogoslovski fakultet u Beogradu. Dve godine bio je duhovnik crkve Ružice u Beogradu, zatim paroh na Kupresu, dve i po godine profesor Bogoslovije u manastiru Krki i istovremeno paroh u Ivoševcima, a od 1967. do 1969. godine vikarni Episkop u Beogradu.

Read MoreEPISKOP ŠABAČKI LAVRENTIJE

Milorad Mitković rođen je 7. juna 1950. godine u Lebanu. On je ortopedski hirurg, akademik i profesor hirurgije na Medicinskom fakultetu u Nišu, direktor Ortopedsko-traumatološke klinike Kliničkog centra Niš, dopisnik člana Srpske akademije nauka i umetnosti, Akademije Medicinskih nauka SLD-a, Predsednik Srpske traumatološke asocijacije, Viziting profesor u Švajcarskoj.

Read MoreMILORAD MITKOVIĆ