Category:

Jelo našeg kraja

August 7, 2016 / / Jelo našeg kraja

Srneći gulaš na lovački način

Kako su lovišta u našoj opštini poznata po veoma bogatoj ponudi i dugoj tradiciji lovnog turizma, i kako u svakom naselјenom mestu naše opštine postoje lovačka društva, odlučili smo se da Vam predstavimo recept jednog od ovih društava. No, one male tajne, koje ukus znače, ćemo ipak zadržati za sebe, ali Vas najsrdačnije pozivamo da budete naši gosti i uživate u delikatesima zlatnih ruku naših kulinara.

Read MoreJELO NAŠEG KRAJA

July 31, 2016 / / Jelo našeg kraja

Nasuvo sa krompirom (za 4 osobe)

Testo za valjuške:

300 grama brasna i 1 kuhinjsku kašiku soli, zamesiti sa onoliko mlake vode da se dobije tvrdo i čvrsto testo. Kada odmori, oklagijom razviti list debljine 2 mm, a zatim kidati komadiće testa veličine palca i spuštati ih u kipuću vodu. Kada testo izađe na površinu vode, skuvano je.

Read MoreJELO NAŠEG KRAJA

July 24, 2016 / / Jelo našeg kraja

PAZARSKI ĆEVAP

Ko dodje u Novi Pazar, a ne proba pazarski ćevap kao da i nije bio u Pazaru. Taj prepoznatljivi miris koji naš mozak pamti tera nas da ih jedemo iako nismo ni gladni. Sama reč ćevap je turskog porekla (kebap) i nasleđe je turske kuhinje.

Read MoreJELA NAŠEG KRAJA

July 17, 2016 / / Jelo našeg kraja

Domaći pasulj

SASTOJCI

-Žuti pasulj,(tkz.,,zeka“), suve domaće kosti, domaća slanina, domaća srpska kobasica.
-Luk crni, luk beli, šargarepa, lovorov list, biber, so, aleva paprika, mast, brašno, ruzmarin.

Read MoreJELO NAŠEG KRAJA

July 10, 2016 / / Jelo našeg kraja

„Mumuruznica“

Zamesiti testo od kukuruznog brašna sa mlekom i domaćim kajmakom, dodati so, sve to dobro izmešati i naliti u pomašćenu tepsiju. Dok se testo peče, na tiganj rastopiti parčiće slanine. Kada se testo zapeče, prelije se parčićima slanine i masnoćom iz tiganja pa vrati nazad u rernu da se dopeče.

Read MoreJELO NAŠEG KRAJA