Category:

Kulturno dešavanje

August 7, 2016 / / Kulturno dešavanje

Chicken Fest

Manifestacija „Čiken fest“, koja se tradicionalno održava tokom jula u mestu Žitište, osnovana je 2007. godine u cilјu privredne i turističke promocije opštine Žitište, očuvanja dobrih odnosa u višenacionalnoj zajednici i predstavlјanja proizvođača u živinarstvu. Organizaciju same manifestacije vodi Omladinski klub uz podršku Turističke organizacije opštine Žitište, Udruženja preduzetnika kao i udruženja žena i KUD-ova.

Read MoreKULTURNO DEŠAVANJE

Pod pokroviteljstvom Lokalne samouprave uz podršku Turističkog info-centra Opštine Pećinci organizuju se brojne manifestacije, kulturni i umetnički sadržaji od kojih mnoge već imaju tradicionalni karakter i okupljaju veliki broj ljudi iz regiona i šire.

Read MoreKULTURNA DEŠAVANJA

FESTIVAL ,,STARI GRAD“

Novi Pazar je grad privatnog biznisa, i grad mladih. Shodno tome, i najviše manifestacija je upravo posvećeno, prevashodno tim ciljnim grupama. Od mnoštva njih, po svojoj veličini i masovnosti se izdvajaju dve manifestacije.

Read MoreKULTURNO DEŠAVANJE

July 17, 2016 / / Krupanj

LAZAREVA SUBOTA

Vrbica je praznik koji se uvek slavi subotom, u šestoj nedelji posta, a posvećen je sećanju na vaskrsenje Lazara i ulazak Hrista u Jerusalim kojeg su dočekala deca. Zato se ovaj praznik zove još i Lazareva subota, i smatra se radosnim, dečijim praznikom.
Read MoreKULTURNO DEŠAVANJE

Međunarodni festival folklora „U ritmu jablaničkog srca“

Međunarodni festival folklora „U ritmu jablaničkog srca“, koji se obeležava svake godine u avgustu, već pet godina za redom, jedan je od najposećenijih događaja u opštini Lebane. Za četiri dana koliko traje festival, ovu opštinu poseti oko 10.000 lјudi iz zemlјe i inostranstva a svoje umeće prikaže od 500 do 700 izvođača.

Read MoreKULTURNO DEŠAVANJE