Category:

Loznica

July 26, 2015 / / Loznica

Vuk Stefanović Karadžić (Tršić, 26. oktobar – 6. novembar 1787 — Beč, 7. februar 1864) je bio srpski filolog, reformator srpskog jezika, sakuplјač narodnih umotvorina i pisac prvog rečnika srpskog jezika. Vuk je najznačajnija ličnost srpske književnosti prve polovine XIX veka.

Read MoreVUK KARADŽIĆ I JOVAN CVIJIĆ

Moderan kompleks Gradske uprave Loznice prostire se na 2. 418 kvadrata i predstavlјa kvalitetan javni servis svih usluga građana. Nikao je daleke 1947. godine na starom delu uprave a funkcionalno unapređen deset godina posle. Pravu prostorno – urbanu „revoluciju“ pedstavlјa izgradnja Gradskog uslužnog centra u 2005. godini.

Read MoreISTORIJAT ZGRADE UPRAVE

July 26, 2015 / / Loznica

U deceniji koja je iza nas realizovano je oko dvesta projekata koji su Loznicu učinili povolјnim poslovnim okruženjem. Jedna od prvih stranih investicija – Golden lejdi (italijanska fabrika tekstila) je 2005. godine realizovana u Loznici.

Read MoreZAŠTO INVESTIRATI U LOZNICU?

Vukov sabor u Tršiću se održava svake godine u septembru, u nedelјu pred Malu Gospojinu (21. septembra) i znak sećanja na Vuka Karadžića – velikana naše kulture.

Read MoreVUKOV SABOR

July 26, 2015 / / Jelo našeg kraja

Uskrs mi je nazamisliv bez uskršnje pogače, a posebno prave domaće, još tople i mirisne! Loznica je poznata po svojim uskršnjim pogačama koja povezuje trpezu i ljude oko nje.

Read MoreUSKRŠNJA POGAČA