Category:

Pančevo

August 23, 2015 / / Kulturno dešavanje

Pančevo Film Festival (PAFF) je internacionalni takmičarski festival autorskog dugometražnog i kratkog filma, koji je počeo da se održava 2014. godine, a ove godine će se održati od 2. do 6. septembra.

Read MorePANČEVO FILM FESTIVAL – PAFF

August 23, 2015 / / Pančevo

Sa skoro 124.000 stanovnika i preko 5.000 preduzeća, grad Pančevo je administrativni, kulturni i industrijski centar u Vojvodini i “kapija” između centralne Srbije i regiona Banata.

Read MoreZAŠTO INVESTIRATI U PANČEVO?

Magistrat, odnosno nekadašnja zgrada gradske uprave Pančevo izgrađena je u periodu od 1833. do 1838. godine za vreme Habzburške monarhije, prema nacrtu majora Hajmana. Sagrađena je u neoklasističkom stilu koji se javlja sredinom 18. veka i koji je karakterističan za podneblje Mađarske, Francuske, Italije, Grčke, Španije, Poljske…

Read MoreISTORIJAT ZGRADE UPRAVE

August 23, 2015 / / Pančevo

Đorđe I. Vajfert (Djordje (Georg) Weifert, 1850-1937), sin Ignjaca Vajferta, industrijalac, guverner Narodne banke, dobrotvor, počasni građanin grada Pančeva.

Read MoreĐORĐE VAJFERT

August 23, 2015 / / Jelo našeg kraja

Preko jedne decenije, uvek prve subote u septembru, u Dolovu se održava svojevrsna `oda štrudli` – manifestacija Dolovačka ŠTRUDLIJADA u organizaciji Udruženja žena „Dolovke”, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije Pančeva i grada Pančeva, na kojoj preko stotinu žena-domaćica prikažu najlepše i najbolje štrudle, peciva i ručne radove.

Read MoreŠTRUDLA