Category:

Retrospektiva: Zašto investirati u ovaj kraj

December 13, 2015 / / Bajina Bašta

Opština Bajina Bašta je pravi biser Balkanskog poluostrva. Na teritoriji opštine Bajina Bašta se nalaze 3 jezera, Reka Drina i Planina Tara. Ove prirodne lepote svakog ko je jednom bio u ovoj prelepoj opštini ostavlјaju bez daha. Danas opština Bajina Bašta predstavlјa četvrtu turističku destinaciju u Srbiji, ali razvojem infrastrukture koju planira sigurno će dospeti na prvo mesto u narednih deset godina. Read MoreZAŠTO INVESTIRATI U BAJINU BAŠTU

November 8, 2015 / / Lučani

Opština Lučani nalazi se u zapadnoj Srbiji. Na prostoru od 454 km2 živi oko 21.000 stanovnika.

Ima izuzetno povolјan geo-saobraćajni položaj. Guča je od Beograda udalјena 160 km. Na dobru saobraćajnu povezanost sa ostatkom Srbije i zemlјama iz regiona znatno utiče blizina magistralnog puta E 763 , koji ovaj deo Srbije u jednom pravcu povezuje sa Beogradom i srednjom Evropom a u drugom pravcu sa Crnom Gorom i Bosnom i Hercegovinom.

Severnim delom lučanske opštine prolazi i železnička pruga Beograd- Bar pa je prevoz putnika i transport robe omogućen i korišćenjem ovog vida saobraćaja.

Read MoreZAŠTO INVESTIRATI U OPŠTINU LUČANI?

November 2, 2015 / / Retrospektiva 2015

Užice je jedan od najvećih gradova Zapadne Srbije i predstavlјa centar Zlatiborskog okruga. Udalјeno je 200 kilometara od glavnih gradova  Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Carinarnica, slobodna zona, kvalifikovana raspoloživa radna snaga i raznovrsni servisi za privredu i građane doprinose visokom standardu života i obavlјanju privrednih delatnosti. Gradska uprava Užica je među prvima u Srbiji izvršila Regulatornu reformu, kojom su procedure redukovane i unapređene u cilјu efikasnije saradnje administracije i privrede. Užice je bilo nosilac sertifikata NALED-a za povolјno poslovno okruženje.

Read MoreZAŠTO INVESTIRATI U UŽICE

Opština Negotin smeštena je na sunčanoj strani Srbije, oslonjena na moćni Dunav, u trouglu sa Rumunijom i Bugarskom. Svoju ekonomsku budućnost gradi na prirodnim i geografskim specifičnostima: idealnim uslovima za poljoprivrednu proizvodnju i blizini Dunava, značajnom plovnog koridoru i granici sa Evropskom unijom. Negotinska Krajina važi i za atraktivnu turističku destinaciju.

Read MoreZAŠTO INVESTIRATI U NEGOTIN?

Povoljna lokacija, infrastrukturna opremljenost, izuzetna uređenost i komunalna opremljenost industrijskih zona, otvorenost i preduzimljivost lokalne samouprave uticali su da Sremska Mitrovica u predhodnim godinama privuče blizu 150.000.000 evra stranih ulaganja. Ipak najbolja preporuka su iskustva samih ivestitora i predstavnika Vlade Srbije.

Read MoreZAŠTO INVESTIRATI U SREMSKU MITROVICU?