Category:

Čukarica

April 17, 2016 / / Čukarica

Jelo Čukarice

Recept za čuvenu Karađorđevu šniclu nastao je upravo na Čukarici, tačnije u restoranu „Golf“ u Košutnjaku. Tvorac ovog poznatog specijaliteta je Milorad Mića Stojanović.

Read MoreJELO NAŠEG KRAJA

April 17, 2016 / / Čukarica

Potencijali opštine Čukarica

Opština Čukarica je za protekle 104 godine koliko postoji, izrasla u modernu opštinu sa gotovo 200.000 stanovnika. Pored stalne urbanizacije i razvoja Čukarica je poznata i kao „Zelena oaza“ Beograda. Tri najveća prirodna dragulјa Čukarice su Košutnjak, Ada Ciganlija i Beogradski hipodrom, zbog čega  s pravom važi za  Gradsku opštinu sa najvećim potencijalima za sport  i rekreaciju u prirodi, na kopnu i vodi.

Read MoreZAŠTO INVESTIRATI U OPŠTINU ČUKARICA?

April 17, 2016 / / Čukarica

Dani posvećeni Branislavu Brani Crnčeviću, našem poznatom aforističaru, književniku i novinaru, predstavlјaju značajnu kulturnu manifestaciju na Čukarici.

Read MoreKULTURNO DEŠAVANJE

April 17, 2016 / / Čukarica

Naša čuvena glumica Olivera Marković rođena je 1925. godine, u Lješkoj ulici, na Čukarici. Glumica je ovde provela skoro čitav svoj životni vek, a Čukaricu je sa ponosom nazivala svojim zavičajem. Nјen deda, Jovan Novaković, bio je prvi predsednik opštine Čukarica.

Read MoreOLIVERA MARKOVIĆ

April 17, 2016 / / Čukarica

Prema postojećim  podacima, prva zgrada opštine Čukarica bila je u Visokoj ulici. Današnja zgrada opštine Čukarica, koja se nalazila  u neposrednoj blizini tadašnje pijace i pošte, izgrađena je na osnovu projekta koji je urađen 1953. godine. Dalјim razvojem Čukarice i porastom broja stanovnika, stvorila se  potreba  za proširenjem zgrade Opštine, pa je konačan izgled dobila 1992. godine.

Read MoreISTORIJAT ZGRADE UPRAVE